Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ


Το προηγούμενο Σάββατο, στη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε όπως είχαμε προγραμματίσει, συζητήσαμε σχετικά με τα βιβλία που θα διαβάσουμε τη φετινή χρονιά.
Οι προτάσεις που έγιναν για τη θεματική των βιβλίων ήταν τρεις εξίσου ενδιαφέρουσες και δυσκολευτήκαμε να καταλήξουμε, με αποτέλεσμα να βρούμε μια "συνισταμένη" των δύο εκ των τριών που είχαν ,, μεταξύ τους και μια κάποια συνάφεια. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να ξεκινήσουμε με δυο βιβλία του Adrew Crumey. Έτσι η επόμενη συνάντηση μας ορίστηκε για το Σάββατο στις 21 του Νοέμβρη, με θέμα συζήτησης το βιβλίο του Adrew Crumey, "Η αρχή του ντ’ Αλαμπέρ", εκδόσεις Πόλις, ενώ η μεθεπόμενη για τις 19 του Δεκέμβρη με το βιβλίο "Μέμπιους Ντικ", του ίδιου, σε μετάφραση Τεύκρου Μιχαηλίδη.

"Η αρχή του ντ' Αλαμπέρ" είναι ένα μυθιστόρημα στο οποίο: " το θέμα είναι η σύγκρουση που όλοι βιώνουμε ανάμεσα στο μυαλό και την καρδιά, ανάμεσα στον ορθολογισμό και το συναισθηματισμό." όπως λέει ο ίδιος ο Crumey, σε μια εκτενή συνέντευξη του γύρω από το συγκεκριμένο βιβλίο, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Είναι ένα γοητευτικό μυθιστόρημα, που έχω ήδη διαβάσει, αλλά πολύ ευχαρίστως θα διαβάσω πάλι,για τις ανάγκες της Λέσχης!
Εύχομαι σε όλους τους φίλους: καλή ανάγνωση και στο επανιδείν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου