Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας της Λέσχης , στη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε χθες η κα Χειμαριού μας έφερε την τούρτα που απαιτούν οι τέτοιου είδους επέτειοι!
Στην πραγματικότητα δεν ήταν μια κανονικά προγραμματισμένη συνάντηση των μελών με σκοπό τη συζήτηση γύρω από ένα βιβλίο, αλλά μια πρώτη επαφή για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, ώστε να συναποφασιστούν οι κανόνες λειτουργίας - καθώς οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι ό,τι χαρακτηρίζει τη Λέσχη
μας - και να προταθούν τα βιβλία με τα οποία θα ασχοληθούμε φέτος.

Αποφασίσαμε, λοιπόν, στην επόμενη συνάντησή μας , που θα γίνει στις 20/12, να έχουμε διαβάσει όλοι το βιβλίο του Απόστολου Δοξιάδη, "Από την παράνοια στους αλγορίθμους, η δέκατη έβδομη νύχτα και άλλες διαδρομές", από τις εκδόσεις Ίκαρος και να εστιάσουμε στο τρίτο μέρος του βιβλίου, έναν "πλατωνικό" διάλογο, όπου ο συγγραφέας, συζητώντας με τον Γ.Ε.
- ένα πρόσωπο επινοημένο για τις ανάγκες του έργου! - διατρέχει την ιστορία των Μαθηματικών μέσα από την ιστορία των Ιδεών και μαγεύει τον αναγνώστη με την κινηματογραφική του ματιά πάνω στις ιστορίες των ανθρώπων.
Αν και ο λόγος που επιλέξαμε το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν πως θελήσαμε να συζητήσουμε για το άπειρο και τον Γκέoργκ Κάντορ, τον άνθρωπο που το δάμασε, είμαι σίγουρη πως η συζήτηση θα διανθιστεί με θέματα Τέχνης, Ιστορίας και Πολιτικής και δε θα καταφέρουμε να τα εξαντλήσουμε όλα σε μια μόνο συνάντηση.

2 σχόλια:

  1. Εύχομαι να είναι απολαυστικές οι συναντήσεις για όλα τα μέλη της Λέσχης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή